Malibu Paloma to interesujący wariant popularnego drinka Paloma, który tradycyjnie przygotowuje się z tequili. W przypadku Malibu Paloma, zamiast meksykańskiego destylatu, wykorzystuje się dobrze znany, słodki rum kokosowy z Karaibów, o nazwie Malibu.
Baza koktajlu – rum, dostarcza cudownie kremowe nuty kokosu, które są doskonale zrównoważone przez cierpkość soku z grejpfruta i limonki, tworząc tym samym perfekcyjnie zbalansowany koktajl.
Przepis na Malibu Paloma
Składniki:
2 uncje (60 ml) Malibu
2 uncje (60 ml) soku ze świeżego grejpfruta
0.5 uncji (15 ml) soku z limonki
0.5 uncji (15 ml) syropu cukrowego
woda gazowana do wypełnienia
lód
plasterek grejpfruta
Przygotowanie:
Dodaj Malibu do średniej wielkości szklanki.
Następnie wlej sok z grejpfruta, sok z limonki, cukier i wymieszaj łyżką barmańską.
Do szklanki dodaj kilka kostek lodu, a na końcu wypełnij wodą gazowaną.
Ozdób kawałkiem grejpfruta lub limonki.
Prosty do przygotowania i jednocześnie bogaty w smaku, Malibu Paloma to drink, który z pewnością zadowoli zarówno miłośników kokosu, jak i tych, którzy szukają orzeźwienia. Czy to na plaży, przy basenie czy po prostu relaksując się na tarasie, ten prosty drink to świetny pomysł w zasadzie na każdą okazję (lub bez).