Kilka dni temu zrobiłem ankietę, pytając w mediach społecznościowych, który drink jest Wam bardziej znany: Aperol Spritz, czy Ramazzotti. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, że ten drugi jest jeszcze w naszym kraju praktycznie nierozpoznawalny. Dlatego też, dzisiaj chciałem zaprezentować Wam prosty i pyszny przepis na drink Ramazzotti z winem musującym.
Przyznam się bez bicia, że przed wykonaniem ankiety nigdy wcześniej nie próbowałem tego trunku i tak naprawdę nie wiedziałem co mnie czeka – byłem nawet nieco sceptyczny (myślałem: „jakiś przereklamowany włoski aperitif„). Jednak zarówno jego aromat, jak i jedyny w swoim rodzaju smak hibiskusa, który idealnie idzie w parze z kwiatową nutką pomarańczy, wywarły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Do tego stopnia, że w któryś z weekendów zaprosiłem paru znajomych, aby podzielić się moim „nowym odkryciem„.